Nigeria - Nigeria Tour 2013

Go to content

Main menu:

Nigeria

Nigeria er et land i Afrika. Efter 15 års militærstyre blev vinderen af præsidentvalget i februar 1999 Olusegun Obasanjo indsat i sit embede den 29. maj 1999. Præsidenten har siden været i stand til at bevare demokratiet. Landets største by er Lagos (13 mio. indb.).
Nigeria ligger nord for Guineabugten, i den centrale del af Vestafrika. Hovedparten af befolkningen og dermed også de største byer befinder sig i den sydlige del af landet. Den sydlige del af Nigeria består af lavland med tropisk klima, rimeligt meget nedbør og regnskov. Den nordlige halvdelen af landet består af højland og tørre savanneområder. Saharas ørkenområder strækker sig ind i den nordlige del af Nigeria.
Nigeria deles groft sagt i tre områder af floderne Niger og Benue, som løber ind i landet fra henholdsvis nordvest og øst, hvorefter de mødes midt i landet i nærheden af hovedstaden Abuja, hvorefter løber sydpå og løber ud i Guineagulfen ved det store Nigerdelta.
Nigerias højeste punkt er Chappal Waddi på 2.419 m, nær grænsen mod Cameroon.
Nigeria har siden 1996 været inddelt i et hovedstadsområde, Federal Capital Territory (Abuja), og 36 delstater. Delstaterne og hovedstadsområdet er inddelt i totalt 774 lokalt styrede områder, local government areas.
I det 19. århundrede blev Nigerias område besat af det Britiske Imperium. Landet var delt i tre: kolonierne Vestnigeria, hvor befolkningen hovedsagelig var Yoruba, og Østnigeria, hvor befolkningen hovedsagelig var Igbo, og protektoratet Nordnigeria, hvor befolkningen hovedsagelig var Hausa. Efter uafhængigheden i 1960 ledte etniske spændinger til Biafrakrigen. Derefter blev Nigeria delt i 36 delstater.
Der har været flere perioder af militærregering.

Nu er det Goodluck Ebele Jonathan (født 20. november 1957 i Ogbia, Nigeria), der siden 6. maj 2010 har været landets præsident. Allerede fra 9. februar var han fungerende præsident. Han repræsenterer det regerende parti People's Democratic Party.


Nigerias Nationalsang
 
Back to content | Back to main menu