14. - 15. oktober - Dagbog - Nigeria Tour 2013

Go to content

Main menu:

14. - 15. oktober

Published by Kenneth in Dagbog · 16/10/2013 13:19:15

Der er så mange processer i adoptionsprocessen. Og der er regler, forordninger og kontrol. Også her i Nigeria. For at vi sammen med Ife kan bo her hos Elvira og Alain, skal deres hus være godkendt, og det må jo siges at være en rimelig ordning. Det tredje par, som vi er her sammen med, Ann og Per, har haft så megen vrøvl med deres logi. De havde hjemmefra ønsket at bo på Hotel Lekki Heights, som flere andre par før dem har gjort. Men de var så utilfredse med det hele, at de valgte at flytte i en lejlighed – også her i kvarteret – udlejet gennem en dansker, som de har mødt. Fint nok. Problemet er bare, at denne lejlighed ikke er godkendt af ministeriet. Det er en proces, der snildt kan tage 3-4 uger, hvilket Ann og Per naturligvis ikke har lyst til at se deres ophold forlænget med. Derfor er det tys-tys, at de bor der. Sent søndag aften skrev Utibe pludselig, at der dagen efter ville komme en anden "Social Worker" og inspicere børnene. Vi skulle derfor hurtigt have indrettet et værelse her i huset, så det så ud som om, Ann og Per boede her med deres lille Tutu. Ellers skulle deres lejlighed godkendes først! Vi væltede nogle af vores kufferter, legetøj, danske bøger, vasketøj og lignende ind i Antoines værelse, og så var det klaret. Ann og Per kom her i god tid, så de kunne nå at falde lidt til, inden vi skulle have besøg. En halv time før aftalen, skrev Utibe, at "social worker" alligevel ikke havde tid, så vi kunne afblæse hele aktionen… Så kunne vi slappe lidt af over frokosten. Det vil nu sige, at vi befandt os i et lydhelvede, for Uchechi havde fri fra skole (hun går i muslimsk skole, og det er Eid-festival), og hun dansede, franskmændenes lille Lena skreg, vores tre piger legede tagfat og de voksne snakkede – my God! Ann og Per kørte hjem igen, og så tikkede en ny besked ind: Vores retsmøde er udsat til fredag igen. Og samtidig skulle vi lige sørge for følgende dokumentation: Kontoudskrifter, lønsedler og forbrugsudgifter for juni, juli, august og september. For det er jo nu 5 måneder siden, vi sidste har sendt disse dokumenter herned… Ærligt talt var vi ved at få nok! Det er fandme et cirkus! Vi er klar over, at vi skal være godkendt og at alt skal tjekkes, men dette virker som decideret chikane. Ikke desto mindre har vi det sidste døgn har skidetravlt ved PC´en. Nem-id, koder og mails er fløjet frem og tilbage. Printerdriver downloadet, PDF-filer oprettet, gamle regninger i e-Boks fundet og alt sammen stykket sammen i mails, der så er sendt af sted til Life, der bringer hele lortet til domstolen. Og alt dette via et netværk, der mildest talt halter. Hvad de vil bruge de mange sider til, ved vi ikke. For de fatter ikke en bjælde af det. Det er altså ikke de pæneste gloser, der har lydt gennem huset, og samtidig skal man passe på, at et par nysgerrige Ife-ører ikke får fat i en forbandelse, som hun så kan divertere med, når hun står i Kastrup…
Da vi endelig i går ved middagstid havde fået skudt hele balladen af sted, fejrede vi vores sejr over bureaukrati og elendigt netværk med en tur i Spar- supermarkedet. Her kom Ife op at køre i en indkøbsvogn for første gang, og øjnene var naturligvis ved at trille ud af hovedet på hende, da vi kørte rundt mellem de bugnende hylder. Hun ville gerne have lidt af det hele, men måtte nøjes med en lille pose Skittles samt en slikkepind. At vi var nødt til at betale, før hun kunne gå i gang med det, accepterede hun faktisk hurtigt, om end let modvilligt.
Igen har Alain fornemmet vores behov, så da Ife var blevet puttet, så ventede han neden under med god rødvin, suya som snack samt lækker mad, afsluttende med ost og frugt. Da jeg havde fundet en flaske Grappa i Spar, var min aften reddet – altså efter vi havde fundet flasken. Kokken havde sat den ud sammen med gasflaskerne og regøringsmidler, og han blev følgelig kaldt for "bushman" resten af aftenen. Der er sikkert mange, der vil bifalde hans disposition, for Grappa er ikke for de fleste smagsløg. Det rummer den fordel, at man har flasken for sig selv, hvilket vil forbedre mit humør betragteligt de næste mange aftener – og specielt efter endnu en tur i den nigerianske papirtrædemølle. Gad vide, hvad de har fundet på af nederdrægtigheder til i morgen? Man får i hvert fald lyst til at udsætte dem for noget af deres egen medicin, hvis de en dag skulle komme til Danmark.

"Værs´go – her er en pc og et 56Kb modem! Få lige fat i dine lønsedler og kontoudtog hjemme fra Nigeria til i morgen. Nå da, har du ingen printer? Så kan du låne den her. Har du heller ingen driver til printeren? Uha da – stakkels dig! Så må du jo på nettet og finde en! Og for resten – så slukker jeg lige for strømmen, når du er ved at downloade – vi skal jo spare lidt – ikk´!"
Men sådan er vi jo heldigvis ikke i Danmark! Vi er meget mere sofistikerede.
Men ellers er vi jo åbne og tolerante og medmenneskelige og behjælpelige og… og…


Dagens ord: Dokumentation er godt – mere dokumentation er meget bedre!1 comment
Annie
2013-10-16 16:00:24
Hej I to. Hold nu op for en forestilling - meget underholdende læsning for os herhjemme - meeeeen nu er det hele da snart hat og briller. Fat mod -kan I se lyset. Knus

Back to content | Back to main menu