24. august - Dagbog - Nigeria Tour 2013

Go to content

Main menu:

24. august

Published by Louise in Dagbog · 24/8/2013 22:15:48

Dagen i dag startede tidligt. Vi var oppe klokken 7, vi skulle jo være klar i tilfælde af, at telefonen ringede - vi havde jo i går fået at vide af Utibe, at vi nok skulle aftsed, men havde endnu intet hørt. Telefonen forblev tavs under hele morgenmaden, og allerede dér begyndte vi nok så småt at indstille os på, at det ikke blev til en dag sammen med Ife. Så vi smed os i hver vores sofa med en bog og noget kaffe. Formiddagen gik, og da vi nåede frokost, havde vi helt afskrevet muligheden, så vi satte os til rette ved bordet for at nyde maden. Midt i det hele ringede telefonen, det var Utibe, der fortale, at Mrs. Adedoyen - forstanderinden på børnehjemmet - havde sagt god for et besøg; om vi kunne være klar om 20 minutter. DET KUNNE VI !!!!!!!  I løbet af et splitsekund var det sidste mad slugt, og så så man lige 4 voksne mennesker løbe rundt i jagten på diverse kameraer, rygsække, juicebrikker og legetøj, alt imens vi jublede som små børn. De 20 minutter var så Nigeriatid - som er lidt længere end dansk, så vi stod og stegte lidt i solen inden afhentning. Noget tyder på at vores chauffør havde fået at vide at det godt måtte gå lidt kvikt, han kørte i hvert fald friskt til, og alligevel tog turen en times tid. Vel fremme blev vi denne gang ikke vist op ad trappen, som vi plejer, men derimod ind på forstanderindens kontor. Det var med en vis ærefrygt, at vi gik ind, da alle har fortalt os, at hun er "very moody". Hun tog dog pænt imod os, vi blev sat ned, og hun sprugte om vi var glade for vores børn...? ØH JA!!!, så fik vi fortalt, at det var spisetid nu, og vi kunne gå op og spise med vores børn, og at vi kunne komme igen i morgen klokken 9. Mødet var ganske fint, og vi tænker, at vi fangede hende på en god dag. Vi gik op og hilste på Ife, der blev temmelig forvirret over at se os midt i maden, for hvad nu? Skulle hun med os, eller skulle hun spise sammen med de andre eller??? Men vi blev hurtigt udstyret med mad og drikke og sendt ind i legerummet for at spise dér, og Ife fulgte lidt rådvild med. Legerummet har de andre dage været pænt ryddet, men i dag var der spor af børn, der havde haft en fest. Der var legetøj OVERALT, og det var rigtig dejligt at se.
Ife gik forsigtigt igang med at spise, men det blev ikke til meget. Det var helt tydeligt, at det hele var for meget at kapere på en gang. Hun puttede lidt hos mor og far, og det virkede til, at det hjalp lidt. Der kom så en ung plejer for at hente servicet, og da hun så. at Ife ikke havde spist særlig meget, tog hun hende på skødet, og hjalp hende med resten af maden. Det var helt tydeligt, at det var dét, Ife havde brug for. Plejeren kunne give hende den tryghed, vi ikke kunne lige der, og det var helt fint for os.
Døren gik op og ind kom "overplejeren", og da hun så, at Ife fik mad af plejeren og ikke af os, så faldt der brænde ned. Hun var da græsk katolsk om Ife var tryg eller ej, det vigtigste var, at Ife var hos Mummy og Daddy. Så plejeren fik en skideballe, og Ife blev hevet hen til os, og i et meget bestemt tonefald fik hun at vide, at fra nu af var det bare sådan. Vi kunne have kvalt hende langsomt, tigeren i forældrene lå lige på spring - men igen måtte vi bare æde den og tænke, at om ganske kort tid er alt dette slut.
Vi fik sat os og gik igang med at finde legetøjet frem. Playmobil-prinsessen og rosinpakken røg hurtigt op i hænderne, men efterhånden blev der også leget med Duplo-klodserne. Da vi tog sæbeboblerne frem, skete der noget. Ifes ansigt lyste op, og så startede der ellers en sæbeboblefest. Mor pustede bobler og Ife prikkede dem, alt imens hun smilede over hele femøren - men da far løftede Ife højt op for at nå boblerne, kom grinene. Hun kluklo og hvinede, alt imens hun blev fløjet rundt efter boblerne. Det var fantastisk at være en del af. Vel nede på jorden igen tog den unge dame selv affære. Lynhurtigt greb hun flasken skruede låget af og pustede et hav af bobler, alt imens hun  grinte af os. der prikkede løs - rollerne var byttet rundt. Midt i det hele kom en blå bold flyvende. Det var Chadé - Lene og Mogens´ datter - der kastede, og så startede de to piger ellers en kasteleg tværs igennem lokalet. Det var herligt at se de to piger i aktion, og vi har fået en lille forsmag på, hvad der venter os i det lille hus, når pigerne slår sig løs sammen. Men boblerne var ikke helt glemt, så de måtte frem igen. Ife blæste, far fangede bobler, og for hver gang blev det til en lille kildetur, igen med masser af grin. Efter adskillige blæste bobler og kildeture, spurgte far, om der ikke snart kom nogle bobler, og så kom det første ord "NO" sammen med et par øjne fulde af spilopper. Ife vendte sig om - stadig med far i øjenkrogen og blæste i den modsatte retning med smilet malet over hele ansigtet. Legen gik højt hvilket resulterede i, at det sidste sæbeboblevand blev spildt, men det tog alle tre med ophøjet ro. Nu kunne vi undersøge flasken indeni, og følelsen af sæbesnask på fingrene var på ingen måde ubehaglig for Ife - tværtimod.
Så var tiden gået, og vi skulle afsted. Vi fik lov til at pakke legetøjet sammen, men rosinpakken, med de 7 rosiner i, skulle med og spises i fællesrummet. Det var en smilende Ife, der vinkede farvel til os i dag, og det er et par meget glade forældre, der glæder sig til i morgen.

Dagens ord: De bobler, de bobler....1 comment
Zepper
2013-08-24 22:52:27
Hej i to...eller ...3
Hvor er det bare fantastisk og rørende at læse jeres
beretninger...vi er så glade på jeres vejne... Det bliver vildt
spændende når i kommer hjem..jeg har allerede bestilt et lager af
sæbeboble vand...hi hi
De kærligste hilsner Kristina og Zepper

Back to content | Back to main menu